Cu gândul la vacanţă, cei ultra-bogați aleg să îşi petreacă timpul liber, să se distreze şi să se relaxeze pe super-iahturile impresionante ale lumii. Au libertate, aventură, emoție, pasiune și adrenalină. Considerate a fi jucăria lor preferată, cele mai scumpe iahturi uimesc de cele mai multe ori prin dotările de care dispun, unele au piscine, concerte, terenuri de sport, cluburi etc.

Următorii oameni foarte înstăriți sunt cei care dețin cele mai scumpe iahturi de pe planetă.

Ann Walton Kroenke, cea care a moștenit Walmart, deține un iaht de 281 de metri, Aquila, în valoare estimativă de 150 de milioane de dolari. Iahtul Aquila a fost reperat la Festivalul de Film de la Cannes, în Antibes.

Paul Allen a deținut cândva iahtul de 200 de milioane de dolari, Octopus. Acesta are 414 metri, respectiv 41 de apartamente, piscină, două elicoptere și cinematograf, teren de baschet. Octopus a fost reperat la Festivalul de Film de la Cannes din mai.

Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani, fostul premier al Qatarului, deține iahtul de lux de 250 de milioane de dolari, Al Mirqab. Acesta poate să găzduiască 24 de persoane, are apartamente VIP, dotate cu living, dormitor dublu și baie.

Alisher Usmanov, miliardar rus, are cel mai mare iaht din lume cu tonaj brut, construit pentru 256 milioane de dolari. Acesta are 3800 metri pătrați de spațiu de locuit, cântărește 15.917 tone, are o piscină interioară, două helipade.

Iahtul de 300 de milioane de dolari, Al Said, a fost construit pentru Sultanul din Oman. Contruit în 2008, Al Said este considerat a fi unul dintre cele mai mari mega-iahturi, are o lungime de 509 metri, o sală de concerte.

Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreședinte și prim-ministru al Emiratelor Unite și Emirului, conducător al Dubaiului, deține un iaht impresionant de 400 de milioane de dolari. Iahtul măsoară 532 de metri, are o piscină mozaic, un helipad. Acesta poate găzdui 24 de oaspeți peste noapte.

Andrey Melnichenko, persoană influentă de origine rusă, deține un iaht în valoare de 400 de milioane de dolari. Yacht A are trei piscine, şapte cabine de lux care pot găzdui 14 oaspeţi.

Mohammed bin Salman, prințul din Arabia Saudită, a achiziţionat Iahtul de 500 de milioane de euro, Serene, în 2015. Serene a fost considerat cel mai mare iaht din Italia.

Miliardarul David Geffen deţine din 2010 iahtul de 590 milioane dolari, R90 Sun. R90 Sun are 454 de metri, e dotat cu teren de baschet şi poate găzdui 18 oaspeţi. În 2017, Obama a fost oaspetele de seamă al acestui mega-iaht.

Iahtul impresionant Eclipse, de 1,9 miliarde de dolari, a fost dat miliardarului rus Roman Abramovici în 2010. Eclipse poate găzdui 24 de oaspeți, are cadă cu hidromasaj, club, două plăcuțe pentru elicoptere.