Oricine poate începe aventura pe un iaht în România, poate trăi momente unice, poate descoperi noi pasiuni pentru astfel de ambarcațiuni impresionante. Experiența este memorabilă, iar surprizele sunt pregătite pentru cei care aleg să petreacă timp frumos împreună cu familia ori cu prietenii.

Marea Neagră oferă celor pasionați de navigație iahturi, astfel pot închiria astfel de ambarcațiuni skipperii profesioniști sau începătorii, amatorii, participanții la competiții de yachting, iubitorii excursiilor pe mare.

În România, se pot închiria iahturi din Constanţa, Bucureşti, Tulcea.

De exemplu, din Mangalia (Constanta) se poate închiria Yacht Bavaria Cruiser, iar din Bucureşti Iahtul Nordstar, Iahtul Canados.

Compania de agrement nautic Arcturus Yachts, înfiinţată în 2013, pune la dispoziţie iahturi, croaziere pe Marea Neagră. Pot închiria iahturi atât persoanele fizice, cât şi companiile. Tot aici este şi Şcoala Nautică Arcturus Yachts, pentru cei care doresc să devină skipperi.

În prezent, croaziere de 5-10 ore (1 zi), cu deplasare înspre Vama Veche și apoi Stațiuni Mangalia Nord, pot ajunge la 500 de euro, iar croaziere de două zile pe litoralul românesc pot ajunge la 800 de euro, pe ruta Mangalia-Eforie-Constanța. Acestea pot fi pentru 10-12 persoane.

Pot fi închiriate și iahturi speciale pentru cerere în căsătorie, pentru aniversări, mese de afaceri etc.